Definita cuvantului belllancaster
BELL-LANCASTER, [bel-læŋcəstə], metodă de învățămînt mutual întemeiată în Anglia de pastorul scoțian Andrew Bell (1753-1832) și de profesorul Joseph Lancaster (1778-1838) pentru școli elementare cu elevi mulți și profesori puțini. Se mai numește sistem lancasterian sau monitorial, deoarece elevii erau împărțiți în grupe conduse de un monitor. În Țările Române a fost aplicat sub denumirea de „împrumutată învățătură” sau „metod alilodidactic”.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu belllancaster
PANIÉR s.n. 1. (Franțuzism) Coșuleț, paner. 2. Jupon cu balene care susține fusta înfoiată în șolduri; (p. ext.) rochie cu un astfel de jupon. [< fr. panier]. Vezi definitia »
LÍDER, lideri, s. m. 1. Conducător al unui partid, al unei organizații sindicale etc. 2. Sportiv sau echipă sportivă care se găsește în fruntea unei competiții. – Din engl., fr. leader. Vezi definitia »
RADIOREPÓRTER, -Ă s. m. f. reporter pentru emisiunile de radio. (< fr. radioreporter) Vezi definitia »
DICASTÉR s. n. 1. (în Atena antică) fiecare dintre cele zece secțiuni ale tribunalului heliaștilor. 2. tribunal bisericesc care judeca procesele de divorț. ◊ (fig.) tribunal, instanță de judecată. (< fr. dicastère, gr. dikasterion) Vezi definitia »
TÉSTER s.n. Aparat, dispozitiv de încercare, de probă. ♦ Aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea din strate a unor probe de fluid pentru analize; probator de strate. [< engl., fr. tester]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z