Definita cuvantului beloch
BELOCH, Karl Julius (1854-1929), istoric german. Specialist în istoria Greciei antice („Istoria Greciei”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu beloch
SCOTCH1 s. n. Fâșie transparentă care servește pentru lipirea unor materiale, mai ales a hârtiei. [Pr.: scoci] – Cuv.engl. Vezi definitia »
COACH COCI/ I. s. m. antrenor cu sarcini mai ales administrative, organizatorice. II. s. n. automobil închis, cu două uși și scaune rabatabile. (< engl. coach) Vezi definitia »
BOSCH [boș], Hieronymus (numit și Hieronymus van Aeken) (c. 1450-1516), pictor olandez. Reprezentant al picturii medievale tîrzii. Evoluează de la compoziții cu un personaj („Ecce Homo”), figurat de multe ori pe un fond de peisaj („Răstignire”), către tripticuri care îmbină tradiția populară în panoul central cu o lume fantastică, cu accente moralizatoare, lumea raiulului și iadului, pe panouri laterale („Carul cu fîn”). Din punct de vedere estetic se remarcă prin execuția desenului, finețea coloritului și exuberanța compozițională („Grădina deliciilor”, „Ispitirea Sf. Anton”, „Fiul risipitor”). Vezi definitia »
BLOCH [blɔh], Ernst (1887-1977), filozof german. Între 1933 și 1948 a trăit în exil. Prof. univ. la Leipzig. A cercetat semnificația social-culturală a „utopiei”, sensul și rolul „speranței” în procesul progresului social, dintr-o perspectivă marxistă renovată, caracterizată ca „noua etică” („Spiritul utopiei”, „Principiul speranței”). Vezi definitia »
KETCH CHECI/ s. n. navă mică cu vele cu doi arbori inegali. (< engl. ketch) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z