Definita cuvantului bem
BEM, Jósef (1794-1850), general polonez. A luat parte la revoluția poloneză din 1830-1831. Unul dintre conducătorii armatei revoluționare ungare în timpul Revoluției din 1848-1849. După cîteva succese împotriva armatei austriece, a fost învins de armata țaristă la Albești (iul. 1849); s-a refugiat în Imp. Otoman unde a adoptat islamul.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bem
MIXEDEM Formă tipică a hipotiroidiei la adult, caracterizată prin infiltrație mucoidă a pielii și mucoaselor. Mixedemul circumscris este o infiltrație cu mucopolizaharide, de cauză tiroidiană sau hipofizară (deficit de TSH). Mixedemul postoperator apare după ablația chirurgicală a tiroidei. Sursa: Dicționar de medicină Oxford, ediția a 6-a, editura BIC ALL Vezi definitia »
BETHLEHEM [beθliəm], oraș în NE S.U.A. (Pennsylvania), în conurbația Allentown-Bethlehem-Easton, la E de fl. Delaware; 70,4 mii loc. (1980). Centru metalurgic (uzinele concernului „Bethlehem Steel Corporation”), echipament electric, ind. chimică, textilă, a cimentului. Universitate (1865). Festival anual Bach. Fundat în 1741. Vezi definitia »
tandem, tandemuri s. n. poziție erotică în care partenerii stau unul în brațele celuilalt, așezați pe un scaun sau în fotoliu. Vezi definitia »
AD VALÓREM loc. adv. (De obicei despre calcularea taxelor vamale) După valoare. [< lat. ad valorem]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z