Definita cuvantului bemberg
BÉMBERG (‹ fr.) s. m. 1. Fir de mătase artificială obținut prin extruderea soluției de celuloză fabricată anterior prin procedeul cuproamoniacal. 2. Țesătură imprimată, fabricată din fire de b. (1).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bemberg
AXEL HEIBERG [æxəl háibərg], îns. în Arhipelagul Arctic Canadian; 41 mii km2. Alt. max.: 1.800 m. Ghețari. Vezi definitia »
ÁISBERG s. n. bloc uriaș de gheață plutitoare, din ghețurile polare. (< engl. iceberg) Vezi definitia »
LARG, -Ă, (I) largi, adj. (II) larguri, s. n. I. Adj. 1. Care ocupă o suprafață mare, care este extins în toate direcțiile; întins, vast. ◊ Expr. În lumea largă = a) în locuri depărtate, departe; b) pretutindeni. 2. De dimensiuni mari; lat. ◊ Loc. adv. Pe larg = în mod amplu, amănunțit. ♦ (Despre recipiente sau cavități) Cu dimensiunea transversală mare; p. ext. cuprinzător, încăpător. ◊ Expr. Mână largă, se zice despre un om generos sau cheltuitor. ♦ (Despre veșminte) De o croială bogată, care permite mișcarea liberă a corpului; care este prea mare față de dimensiunile unei persoane. ◊ Expr. A da (ceva) cu mâneci largi = a da bucuros, cu voie bună; a fi darnic. ♦ (Despre gesturi, mișcări etc.) Desfășurat în toată amploarea. ♦ Fig. Care nu este meschin, care este liber, generos, înaintat. Vederi largi. II. S. n. 1. (Articulat; urmat de determinări în genitiv care indică o suprafață) Întreaga suprafață (a unui loc); partea mai largă (a unui loc). ♦ Loc pe mare depărtat de țărm. ◊ Loc. adv. În larg = departe de țărm, pe apă. 2. Loc deschis care se întinde departe în toate direcțiile; întindere mare, spațiu vast. ◊ Expr. A fi (sau a se simți) la (sau în) largul său = a fi (sau a se simți) în deplină libertate, nestingherit. – Lat. largus. Vezi definitia »
BLOMBERG, Werner von (1878-1946), general-feldmareșal german. Ministru de război (1933-1938) și comandant suprem al forțelor armate (1935-1938); a contribuit la crearea Wehrmachtului. Vezi definitia »
CHIRÚRG s. m. medic specialist în chirurgie. (< germ. Chirurg, lat. chirurgus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z