Definita cuvantului african
AFRICÁN, -Ă, africani, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Africii sau populației ei, privitor la Africa sau la populația ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Africii. – Din Africa + suf. -an.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu african
SHORAN [ȘO-RÁN] s. n. sistem radiotehnic de navigație constând în stabilirea poziției unei (aero)nave cu ajutorul a două balize de pe uscat, interogate succesiv de emițătorul de la bord. (< engl. shoran) Vezi definitia »
ANORGANICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în chimia anorganică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. anorganicien]. Vezi definitia »
cipán s.m. sg. (reg.) iarbă tare și țepoasă mâncată de oi. Vezi definitia »
CICLOHEXÁN s.n. (Chim.) Hidrocarbură ciclică saturată, cu șase atomi în moleculă, întrebuințată ca solvent și ca materie primă în industria chimică. [< fr. cyclohexane]. Vezi definitia »
CADRÁN s.n. 1. Suprafața (circulară) al cărei contur este împărțit în părți egale și pe care se citește deplasarea unui ac indicator. ◊ Cadran solar = suprafață plană, având în mijloc un băț a cărui umbră indică orele. 2. Fiecare dintre unghiurile drepte formate din întretăierea a două drepte perpendiculare. ♦ Arc (sau sector) reprezentând un sfert de cerc. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. cadran, cf. lat. quadrans]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z