Definita cuvantului benbella
BEN BELLA, Ahmed (n. 1918), om politic algerian. Unul dintre liderii mișcării de eliberare națională algeriene. Prim-min. (1962-1965) și primul președinte (1963-1965) al Rep. Algeriene. Închis și cu domiciul forțat (1965-1980). Reîntors din emigrație în 1990.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu benbella
aplá adv. (înv. și pop.) 1. simplu, fără meșteșug, popular 2. vulgar Vezi definitia »
DESTRĂBĂLÁ, destrăbălez, vb. I. Refl. A duce o viață imorală, de desfrâu; a avea purtări dezmățate. – Probabil din destrăbălat. Vezi definitia »
EMULÁ vb. tr. 1. a încuraja. 2. a simula funcționarea unui ordinator pe un ordinator de alt tip. (< fr. émuler) Vezi definitia »
INHALÁ, inhalez, vb. I. Tranz. A absorbi pe căile respiratorii vapori, gaze sau lichide, a trage în piept, a inspira gaze, vapori etc. – Din fr. inhaler, lat. inhalare. Vezi definitia »
CONGELÁ vb. I. În gastronomie, a îngheța un aliment la o temperatură între -10 și -18 °C, pentru a-l conserva; din fr. congeler; alimentele care trebuie conservate și depozitate pentru lungă durată se congelează industrial la -40 °C, ceea ce este un fel de supracongelare, cf. fr. surgeler, engl. deep-freeze. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z