Definita cuvantului bentivoglio
BENTIVOGLIO [bentivoλo], familie patriciană din Bologna. A controlat signoria acestui oraș în sec- 15-16. Mai important: Guido B. (1579-1644), cardinal, șef al Inchiziției. A contribuit la condamnarea lui Galileo Galilei.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bentivoglio
nicio, niciun Vezi definitia »
ANZIO, oraș în V Italiei centrale (Latium), port la M. Tireniană, la SE de Roma; 27,1 mii loc. (1981). În timpul celui de-al doilea război mondial, aici a avut loc operația complexă aeronavală de debarcare a Aliaților (22 ian. 1944), în scopul întreruperii comunicațiilor germane cu Monte Cassino. Vezi definitia »
HISTIO- elem. histo-. Vezi definitia »
ÁGIO, agiuri, s. n. Diferență cu care prețul (cursul) unui semn monetar sau al unei hârtii de valoare depășește valoarea nominală a acesteia. ♦ Supraprofit rezultat din speculații cu semne monetare sau hârtii de valoare. [Pr.: -gi-o] – Din it. aggio, fr. agio. Vezi definitia »
ARNOLFO DI CAMBIO (c. 1245-1302), arhitect și sculptor italian. Rol hotărîtor în dezvoltarea arhitecturii renascentiste florentine (planurile pentru bisericile Santa Maria del Fiore, Santa Croce și pentru Palazzo Vecchio din Florența). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z