Definita cuvantului beranger
BÉRANGER [berãjé] de Tours (999-1088), teolog francez. A negat prezența reală a lui Hristos în euharistie, fapt pentru care a fost condamnat de mai multe ori, fiind obligat, pînă la urmă, să renunțe la convingerile sale.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu beranger
DEBARCADÉR, debarcadere, s. n. Loc pe malul unei ape sau pe un chei, într-un port, amenajat special și prevăzut cu un utilaj adecvat pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, a animalelor sau a unor materiale. – Din fr. débarcadère. Vezi definitia »
foféngher s. m. – Luceafăr. Cuvînt incert, menționat o singură dată de Odobescu, care îi dă etimologia; din gr. φῶς „lumină”, φέγγει „strălucește”. Nu apare în alt text, nici nu pare posibilă der. propusă. Vezi definitia »
țuțer, țuțeri s. m. v. țuțăr. Vezi definitia »
TELETIPSÉTER, teletipsetere, s. n. Instalație pentru culegerea simultană a aceluiași text la mai multe mașini și în tipografii diferite. [Acc. și: teletípseter] – Din germ. Teletipsetter, fr. télétypsetter. Vezi definitia »
SCRIMÉR, -Ă s.m. și f. Sportiv care practică scrima. [Pron. și scrimör, scris și scrimeur. / cf. fr. escrimeur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z