Definita cuvantului berchem
BERCHEM [bérhem], Claesz Pietersz (1620-1683), pictor olandez. Influențat în alegerea temelor și în distribuția luminii de arta și peisajul italian („Tivoli”). Peisaje în care realitatea este transformată de imaginație („Apus de soare”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu berchem
STILÉM s.n. (Lingv.) Element stilistic considerat ca unitate funcțională. ♦ Frază, construcție, procedeu stilistic tipic pentru un autor, o școală sau o epocă. [Pl. -me. / cf. it. stilema]. Vezi definitia »
ȘLEM s. n. (În sintagmele) Marele șlem = a) (la unele jocuri de cărți cu licitație) situație în care unul din cuplurile participante la joc câștigă toate cele treisprezece levate posibile; b) (la jocul de tenis) situație în care un tenisman câștigă, în cursul aceluiași an, cele patru mari concursuri internaționale de tenis. Micul șlem = (la unele jocuri de cărți cu licitație) situație în care unul dintre cuplurile participante la joc câștigă douăsprezece din cele treisprezece levate posibile. – Din fr. chelem, germ. Schlemm. Vezi definitia »
STEM s. n. acord de angajare a unei nave prin care armatorul se obligă să efectueze transportul, se hotărăsc data și locul încărcăturii, cantitatea de încărcat rămânând eventual a se stabili ulterior. (< engl. stem) Vezi definitia »
GEM s. n. marmeladă cu o consistență mai slabă, în care fructele rămân aproape întregi. (< engl. jam) Vezi definitia »
SCLERÉM s. n. sclerodermie difuză. (< fr. sclérème) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z