Definita cuvantului bernstein
BERNSTEIN [bérnstain], Eduard (1850-1932), om politic și publicist german. Unul dintre conducătorii și teoreticienii social-democrației germane, lider la Internaționalei a II-a. A supus unei analize critice principalele teze ale marxismului („Problemele socialismului”). Sub influența neokantianismului, s-a orientat spre un socialism etic.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bernstein
mujahedín s. m., pl. mujahedíni Vezi definitia »
ȚECHÍN s.m. Veche monedă de aur, de valori variabile, arabă și italiană. [< it. zecchino]. Vezi definitia »
RICÍN, ricini, s. m. Plantă erbacee sau arborescentă originară din Africa, cu rădăcina pivotantă, puternică, cu tulpina înaltă de 1-2 m, cu flori verzi, roșii sau violete; căpușă (Ricinus communis).Ulei (sau unt) de ricin = ulei extras din semințele acestei plante, cu proprietăți purgative, nesicativ, neinflamabil, păstrându-și aceeași consistență la variații mari de temperatură, folosit în industria farmaceutică sau ca lubrifiant la motoarele de avion, precum și în industria pielăriei, a cauciucului sintetic etc.; ricină. – Din lat. ricinus, germ. Rizinus. Vezi definitia »
TURCHÍN, -Ă I. adj. de culoare albastră-închisă și mată. II. s. n. varietate de turcoază. (< fr. turquin) Vezi definitia »
HAPSÍN, -Ă, hapsini, -e, adj. V. hapsân. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z