Definita cuvantului berveni
BERVENI, com. în jud. Satu Mare, pe Crasna; 4.022 loc. (1991). Topitorie de cînepă. Stație de c. f.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu berveni
clănțăní vb., ind. prez. pers. 1 sg. clănțănesc / clănțăn Vezi definitia »
INTERVENÍ vb. intr. 1. a lua parte la ceva, a intra în acțiune; a intra în vorbă. ◊ a face o mediație, un demers în favoarea cuiva; (peior.) a stărui pe lângă o persoană influentă spre a obține ceva în favoarea cuiva. 2. a se întâmpla, a surveni, a se ivi. (< fr. intervenir, lat. intervenire) Vezi definitia »
AMFIBIÉNI s.m.pl. (Zool.) Clasă de animale vertebrate cu temperatura corpului variabilă, care pot trăi în apă și pe uscat; batracieni; (la sg.) Animal din această clasă. [Pron. -bi-eni, sg. -ian. / < fr. amphibiens]. Vezi definitia »
șoimăní, șoimănésc, vb. IV 1. (pop.; despre șoimane, iele) a poci, a îmbolnăvi; a schilodi. 2. (reg.; refl.; despre oameni) a se spurca. 3. (reg.; despre ființe) a bate tare. 4. (reg.; refl.; despre copii) a se alinta (schimonosindu-se). Vezi definitia »
GUARÁNI adj.invar. Care aparține unei populații indigene din Paraguay. // s.f. Limbă americană indigenă din Paraguay. // s.m. Unitatea monetară în Paraguay. [Pron. gua-. / < fr. guarani < sp. guaraní < guarani abá guariní = războinic]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z