Definita cuvantului bethe
BETHE [betə], Hans Albrecht (1906-2005), fizician german. Stabilit în S.U.A. (1935). Prof. la Universitatea Cornell (Ithaca). Lucrări în domeniile fizicii nucleare, mecanicii cuantice și astrofizicii. A indicat cele mai probabile cicluri ale reacțiilor termonucleare stelare (ciclul lui B.). Premiul Nobel (1967).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bethe
AZBÚCHE s. f. Termen folosit în trecut pentru a denumi alfabetul chirilic. ◊ Expr. A fi la azbuche = a fi abia la începutul învățăturii. ♦ Fig. Învățătură. – Din sl. azŭ „a” + buki „b”. Vezi definitia »
POTÂRNÍCHE, potârnichi, s. f. Pasăre sălbatică de mărimea unui porumbel, cu penele de culoare brună-pestriță pe spate, cenușie pe piept și albă pe burtă, care trăiește în stoluri mici prin holde și tufișuri (Perdix perdix).Expr. A se răspândi (sau a se risipi, a se împrăștia) ca potârnichile = a fugi, a se împrăștia repede, în toate părțile (din fața unei primejdii). – Probabil lat. perturnicula (< per[dix] + *[co]turnicula). Vezi definitia »
cóhe (cóve) s.f. (reg.) bucătărie. Vezi definitia »
puțache s. m. sg. apelativ ironic adresat unei persoane mai tinere, de sex masculin. Vezi definitia »
LÉGHE s.f. Veche măsură pentru distanță, folosită în apusul Europei, variind ca lungime între 3000 și 7500 m. [Pl. invar. / < it. lega]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z