Definita cuvantului bibliadelabucurești
BIBLIA DE LA BUCUREȘTI (1688), prima traducere integrală a „Bibliei” în limba română, datorată fraților Șerban și Radu Greceanu și tipărită din inițiativa lui Șerban Cantacuzino, domnul Țării Românești. Monument al limbii române vechi, cu rol deosebit în dezvoltarea limbii literare.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bibliadelabucurești
CENTI-, -CÉNT elem. „o sută, a suta parte”. (< fr. centi-, cf. lat. centum, sută) Vezi definitia »
BRĂNEȘTI 1. Com. în jud. Dîmbovița; 9.513 loc. (1991). Țesătorie; panificație. 2. Com. în jud. Gorj; 2.715 loc. (1991). 3. Com. în Sectorul Agricol Ilfov; 8.053 loc. (1991). Fabrici de conf. (tricotaje din lînă și bumbac) și ulei de in. Piscicultură (iazuri și heleșteie). Stație de c. f. Mănăstirea Pasărea (sec. 18). Vezi definitia »
AMINTÍ, amintesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A-i reveni în minte un fapt, un lucru din trecut. 2. Tranz. A face pe cineva să-și aducă aminte de ceva. 3. Tranz. A pomeni, a menționa ceva sau pe cineva. – Din aminte. Vezi definitia »
POVESTÍ, povestesc, vb. IV. 1. Tranz. și intranz. A spune o poveste (1); a nara un fapt, o întâmplare. 2. Intranz. (Reg.) A sta de vorbă; a discuta, a conversa. 3. Tranz. (Înv. și reg.) A ponegri, a defăima, a bârfi. – Din poveste. Vezi definitia »
dati mi explicatia cuvintului Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z