Definita cuvantului bikaner
BIKANER, oraș în NV Indiei (Rajasthan), în deșertul Thar, la V de Delhi; 287,7 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de c. f. Ind. chim. Covoare și artizanat. În apropiere, expl. de azbest, gips și fosfați. Cetate, temple și palate. Fundat în 1485.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bikaner
ATELIÉR s. n. 1. încăpere, local cu unelte sau mașini unde se desfășoară o activitate meșteșugărească sau industrială. ◊ totalitatea lucrătorilor care muncesc într-un asemenea local. 2. încăpere de lucru a unui pictor, fotograf etc. ◊ artiștii, elevii, studenții care lucrează sub îndrumarea aceluiași maestru într-un atelier (2). (< fr. atelier) Vezi definitia »
BAJER, Fredrik (1837-1922), om politic danez. Luptător pentru emanciparea femeii și pentru cooperarea scandinavă. Rol important în organizarea Biroului internațional pentru Pace de la Berna (1891), al cărui director a fost pînă în 1907. Premiul Nobel pentru pace (1908), împreună cu K.P. Arnoldson. Vezi definitia »
SANTINIÉR s.m. Mecanic auxiliar cu serviciul la santina navei. [Pron. -ni-er. / < fr. sentinier]. Vezi definitia »
BUFFER BÉFĂR/ s. n. (inform.) zonă de memorie centrală a unui ordinator, intermediar de stocaj pentru informațiile transmise de la un organ la altul. (< fr. buffer) Vezi definitia »
chedér, chedéruri, s.n. (înv.) daună, pagubă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z