Definita cuvantului biletedepapagal
BILETE DE PAPAGAL, revistă literară, apărută cu mari intermitențe la București, zilnic sau săptămînal, din 1928 pînă în 1945, sub conducerea lui T. Arghezi.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu biletedepapagal
morál (morálă), adj. – Etic. Fr. moral.Der. morală, s. f. (etică; dojană), din fr. morale; moralicesc, adj. (moral), înv., sec. XVIII; moralicește, adv. (moralmente); moralitate, s. f., din fr. moralité; moraliza, vb., din fr. moraliser; moralizator, adj., din fr. moralisateur; moralmente, adv., din fr. moralement; moralist, s. m., din fr. moraliste. Vezi definitia »
DUCÁL, -Ă adj. de duce, al unui duce. (< fr. ducal, it. ducale) Vezi definitia »
PARABÁL s.n. Captator de gloanțe într-un poligon, construit perpendicular pe direcția de tragere, astfel încât să poată opri cartușele ricoșate; biută. [< fr. pare-balle, cf. gr. paraballe]. Vezi definitia »
SUBDURÁL, -Ă adj. (despre o parte a canalului rahidian) sub teaca durei mater. (< engl. subdural) Vezi definitia »
MINISTERIÁL, -Ă, ministeriali, -e, adj. Care aparține unui ministru sau unui minister, privitor la un ministru sau la un minister, emis de un ministru sau de un minister; de ministru sau de minister. ◊ Bancă ministerială = locul pe care îl ocupă reprezentanții guvernului în incinta unui parlament. Coală (sau hârtie) ministerială (sau de format ministerial) = coală de hârtie de format obișnuit pentru cereri. Plic ministerial = plic de dimensiuni mari, în care pot încăpea acte fără să fie îndoite. [Pr.:-ri-al] – Din fr. ministériel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z