Definita cuvantului exlibris
EX-LÍBRIS, ex-librisuri, s. n. Vinietă aplicată pe o carte, purtând numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviză. – Din fr. ex-libris, lat. ex libris.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu exlibris
BÓRGHIS s.n. (Poligr.) Corp de literă de nouă puncte tipografice, folosit în special pentru culegerea articolelor de ziar. [< germ. Borgis]. Vezi definitia »
pirózis s.n. Senzație de arsură care urcă din stomac prin esofag, cu un gust acru, provocată de hiperaciditate. (< fr., gr. pyrosis) Vezi definitia »
NETRANSMÍS adj. v. ECHIVOC (2). Măsură a efectului perturbațiilor asupra comunicațiilor prin canale, exprimând cantitatea de informație care rămâne netransmisă din cauza perturbațiilor. [DEX '98] Vezi definitia »
NICTURÉZIS s.n. (Med.) Incontinență nocturnă de urină; nicturie. V. enurezis. [< fr. nycturésis, cf. gr. nyx – noapte, ouresis – urinare]. Vezi definitia »
CHAMOIS s. n. Piele de căprioară, de cerb, de miel sau de oaie, tăbăcită printr-un procedeu special și folosită pentru unele confecții, pentru spălatul obiectelor metalice și ca filtru de benzină. [Pr.: șamuá] – Cuv. fr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z