Definita cuvantului binghampton
BINGHAMPTON [biŋəmtən], oraș în NE S.U.A. (New York), pe rîul Susquehanna, la S de Syracuse; 264 mii loc. (1984, cu suburbiile). Ind. constr. de mașini (avioane, aparate foto, vase fluviale), chimică (filme), încălț și alim. Universitate.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu binghampton
ENGOLPIÓN, engolpioane, s. n. Iconiță lucrată dintr-un metal prețios sau din smalț, pe care o poartă arhiereii atârnată de gât. [Pr.: -pi-on] – Din ngr. enkólpion. Vezi definitia »
JETÓN s.n. Fisă. ♦ Piesă cu care se marchează prezența la un consiliu de administrație al unei societăți și pe baza căreia se încasează o sumă ca remunerație; (p. ext.) suma încasată. [< fr. jeton]. Vezi definitia »
SPIÓN, -OÁNĂ, spioni, -oane, subst. I. S. m. și f. 1. Persoană însărcinată să culeagă clandestin informații secrete privitoare la un stat și să le transmită altui stat; iscoadă. 2. Persoană care pândește, observă pe alții (pentru a furniza cuiva informații). II. S. m. Lamă de oțel cu o grosime variabilă, folosită la determinarea și la verificarea jocului sau a distanței dintre suprafețele a două piese asamblate. [Pr.: spi-on] – Din germ. Spion, it. spione. Cf. fr. espion. Vezi definitia »
RUMBATRÓN s.n. Dispozitiv alcătuit dintr-un sistem de cilindri conductori, folosit în dispozitivele de producere a curenților de foarte înaltă frecvență. [< fr. rhumbatron]. Vezi definitia »
ASTRALÓN s. n. produs chimic termoplastic obținut prin copolimerizarea clorurii de vinil și a acrilatului de metil. (< fr. astralon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z