Definita cuvantului biografie
BIOGRAFÍE (‹ fr. {i}) s. f. 1. Scriere care expune (comentează și analizează) în scopuri documentare, istorice, portretistice, viața unor persoane. ♦ B. romanțată = povestirea literară sau literaturizată a vieții unei persoane celebre. ♦ B. socială = metodă de (auto)înregistrare a experienței de viață a indivizilor utilizată în sutdierea unor fenomene psiho-sociale, precum adaptarea și integrarea social-culturală, în vederea prezentării cît mai veridice a vieții acestora în condițiile social-economice concrete. 2. Viața unei persoane; totalitatea evenimentelor existenței sale.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu biografie
GEOFOTOGRAMMETRÍE s. f. Ramură a fotogrammetriei care se ocupă cu măsurarea, determinarea și reprezentarea suprafeței terestre. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géophotogrammétrie. Vezi definitia »
AMPELOLOGÍE s. f. știință care se ocupă cu experimentarea și cultivarea soiurilor de viță de vie. (< fr. ampélologie) Vezi definitia »
ANARHÍE s. f. 1. Stare de dezorganizare, de dezordine, de haos într-o țară, într-o instituție etc. 2. Atitudine de nesupunere, de indisciplină a individului față de o colectivitate organizată. – Din fr. anarchie. Vezi definitia »
CIOÁIE s. f. (Reg.) Acioaie. [Pr.: ci-oa-ie] – Din acioaie. Vezi definitia »
merceologie f. disciplinг care studiazг proprietгtile fizice si chimice ale mгrfurilor, pentru a stabili calitгtile si conditiile de pгstrare a acestora. [sil. -ce-o-] <it. merceologia Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z