Definita cuvantului bionică
BIÓNICĂ (‹ engl. {i}) s. f. Disciplină care se ocupă cu studiul proceselor biologice și al structurii organismelor vii, în scopul rezolvării prin similitudine a unor probleme tehnice și al creării de sisteme tehnice (modele) care să prezinte caracteristici funcționale asemănătoare funcțiilor organismelor vii.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bionică
BẤZĂ, bâze, s. f. Joc de copii în care partenerii lovesc pe la spate, pe rând, cu palma în palma așezată la subsuoara brațului opus a celui care se pune „bâză” și care trebuie să ghicească cine l-a lovit, în timp ce partenerii de joc strigă „bâzzz!”. – Bâz + suf. -ă. Vezi definitia »
POPÓTĂ s. f. cantină pentru ofițeri și subofițeri. (< fr. popote) Vezi definitia »
BRASÁRDĂ, brasarde, s. f. (Franțuzism) Fâșie de pânză care se trece în jurul brațului, ca semn al unei anumite însărcinări. – Fr. brassard. Vezi definitia »
nátră (nátre), s. f. – Urzeală. Sb., cr. natra (Cihac, II, 213; Tiktin; Conev 61). După ipoteza mai puțin sigură a lui Diculescu, Elementele, 421, din doricul νᾶτρον, în loc de νῆτρον „fus”. Vezi definitia »
ACIDÓZĂ s. f. 1. creștere a acidității sângelui în urma acumulării de compuși toxici cu caracter acid. 2. boală a plantelor datorată creșterii acidității din sol. (< fr. acidose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z