Definita cuvantului birmingham
BIRMINGHAM [bə:miŋəm] 1. Oraș în centrul Marii Britanii (Anglia); 2,62 mil. loc. (în 1987, cu suburbiile West Bromwich, Dudley, Walsall, Wolverhampton, Smethwick, Solihull etc., care formează conurbația West Midlands). Nod de comunicații. Două aeroporturi. Mare centru ind.: siderurgie, utilaje, ind. de automobile (uzinele companiei „British Motor Corporation”), avioane, cauciuc sintetic (uzinele firmei „Dunlop”), material rulant, aparataj electrotehnic (uzinele trustului „General Electric”), produse chimice, poligrafice, produse zaharoase. Vechi centru manufacturier. Universitate. Muzee. 2. Oraș în S.U.A. (Alabama), în M-ții Apalași; 923,4 mii loc. 1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport internațional. Expl. de cărbuni și min. de fier. Metalurgie (uzinele trustului „United Steel Corporation”); avioane, produse chim.; ind. bumbacului și a tutunului. Universitate (1842).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu birmingham
YAM s.m. Denumire engl. pentru ignamă; rădăcina comestibilă, groasă, lungă de până la un metru și în greutate de până la 1 kg, de culoare brună sau gălbuie-roșcată, a unei plante cultivate în America de Sud, Africa și Asia (Dioscorea batatas), bogată în amidon și utilizată la fel ca și cartofii, având gust asemănător cu batatele. Vezi definitia »
RADIOPROGRÁM s. n. program al emisiunilor transmise prin radio. (< germ. Radioprogramm) Vezi definitia »
TEAM [TIM] s. n. echipă (sportivă). (< engl. team) Vezi definitia »
NETÁM-NESÁM adv. v. nitam-nisam. Vezi definitia »
GRAHAM s.n. Produs de panificație (pâine, chifle, pesmeți) preparat din făină integrală conținând obligatoriu germeni și tărâțe; denumirea a fost dată după nutriționistul american Sylvester Graham care a creat primul sortiment de pâine, în formă de cozonac dreptunghiular, din acest tip de făină. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z