Definita cuvantului bisfenoid
BISFENOÍD s. n. Formă cristalografică închisă, constituită din două perechi de fețe triunghiulare neparalele între ele (b. rombic) sau din patru fețe, triunghiuri isoscele simetrice în raport cu un ax cristalografic de gradul patru (b. pătratic).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bisfenoid
Indo(prefixoid derivat de la indieni)+ sufixul europenizare (derivat de la populatia europeana) proces de imprumutare de traditiilor si obicieiurilor a populatiei europene de la populatia indiana, in timpul marilor cuceriri. Vezi definitia »
MONOPARTÍD adj. sistem ~ = sistem politic în care există un singur partid. (< mono1- + partid) Vezi definitia »
CANDÍD, -Ă, candizi, -de, adj. Plin de candoare; curat, nevinovat, pur, neprihănit. – Din fr. candide, lat. candidus. Vezi definitia »
CEREBROÍD, -Ă adj. Care se aseamănă cu creierul. ◊ Ganglioni cerebroizi = ganglioni care, la unele animale inferioare, ca insectele, au aceeași funcție ca sistemul nervos central la animalele superioare. [Pron. -bro-id. / < fr. cérébroïde, cf. lat. cerebrum – creier, gr. eidos – aspect]. Vezi definitia »
ETNOCÍD s. n. 1. ucidere în masă a unei părți sau a unei întregi comunități etnice. 2. modificare forțată a structurii biosociale sau culturale a unui grup etnic. (< fr. ethnocide) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z