Definita cuvantului aluapâineadelaguracuiva
a lua pâinea de la gura cuiva expr. a lăsa pe cineva fără mijloace de subzistență.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aluapâineadelaguracuiva
VA2 vb. intranz. defectiv (La prez. ind. pers. 3 sg.; pop. și fam.; în expr.) Mai va = mai așteaptă; mai este (mult) până acolo; mai trece vreme până atunci. – Lat. vadit. Vezi definitia »
AHMATOVA, Anna (pe numele adevărat Anna Andreevna Korenko) (1889-1966), poetă rusă. A făcut parte din gruparea akmeismului. Persecutată în epoca stalinistă, ulterior reabilitată. Lirică a emoțiilor intime („Seara”, „Stolul alb”, „Anno domini MCMXXI”, „Goana timpului”, „Poem fără eroi”), poeme dedicate patriei și păcii („Cîntecele păcii”). Traduceri din lirica universală și românească (Arghezi și Vlahuță). Vezi definitia »
DERIVÁ vb. I. 1. intr. a se trage, a rezulta din... ♦ (Lingv.) A avea originea în..., a veni din... 2. tr. A abate o apă din cursul ei firesc. 3. intr. (Despre nave sau avioane) A se abate, a se îndepărta de la direcția de mers sub influența vânturilor, a curenților; a devia. 4. tr. (Mat.) A calcula derivata unei funcții. [P.i. deriv, -vez. / < fr. dériver, it., lat. derivare]. Vezi definitia »
ÁLTCAREVA pron. nehot. (Reg.) Altcineva. – Alt + careva. Vezi definitia »
ESCHIVÁ vb. I. refl. a se sustrage de la îndeplinirea unei obligații, a se da în lături, a se feri. ◊ a se retrage pe furiș. II. tr. (sport) a evita o lovitură. (< fr. esquiver) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z