Definita cuvantului blocadacontinentală
BLOCADA CONTINENTALĂ (BLOCUSUL CONTINENTAL), ansamblu de măsuri decretate la Berlin (21 nov. 1806) de Napoleon I pentru a închide porturile Europei continentale comerțului Marii Britanii, în scopul ruinării economiei britanice.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu blocadacontinentală
GRAPĂ s. f. InflorescențĂ? în formĂ? de ciorchine. -Din fr. Grappe Vezi definitia »
RÁSĂ1, rase, s. f. 1. Grup de indivizi aparținând aceleiași specii de microorganisme, plante, animale, cu caractere comune, constante, conservate ereditar, care se deosebesc de alte varietăți din aceeași specie prin anumite caractere specifice. ◊ De rasă = de soi, bun: select. 2. Fiecare dintre grupurile biologice de populații, caracterizate prin culoarea părului, a pielii și prin alte particularități exterioare. – Din fr. race, germ. Rasse. Vezi definitia »
AUTOBÁZĂ s.f. Centru de exploatare și întreținere a autovehiculelor unei întreprinderi. [După rus. avtobaza]. Vezi definitia »
CETOGENÉZĂ s. f. formarea de cetone în organisme. (< fr. cétogenèse) Vezi definitia »
PINÚLĂ s. f. 1. lamă metalică în care este tăiată o fantă în a cărei axă se află un fir de vizare la capetele unei alidade, servind la determinarea aliniamentelor de teren. 2. pană mică, aripioară. 3. fiecare dintre foliolele care formează o frunză de ferigă. (< fr. pinnule) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z