Definita cuvantului bloch
BLOCH [blɔc], Ernest (1880-1959), compozitor american de origine elvețiană. Opere, simfonii, concerte instrumentale, lucrări pentru formații de cameră, în care se inspiră din folclorul ebraic.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bloch
BOSCH [boș], Hieronymus (numit și Hieronymus van Aeken) (c. 1450-1516), pictor olandez. Reprezentant al picturii medievale tîrzii. Evoluează de la compoziții cu un personaj („Ecce Homo”), figurat de multe ori pe un fond de peisaj („Răstignire”), către tripticuri care îmbină tradiția populară în panoul central cu o lume fantastică, cu accente moralizatoare, lumea raiulului și iadului, pe panouri laterale („Carul cu fîn”). Din punct de vedere estetic se remarcă prin execuția desenului, finețea coloritului și exuberanța compozițională („Grădina deliciilor”, „Ispitirea Sf. Anton”, „Fiul risipitor”). Vezi definitia »
SCOTCH1 s. n. Fâșie transparentă care servește pentru lipirea unor materiale, mai ales a hârtiei. [Pr.: scoci] – Cuv.engl. Vezi definitia »
SCOTCH1 [SCOCI] s. n. whisky scoțian. (< engl. scotch) Vezi definitia »
BANACH [bánah], Ștefan (1892-1945), matematician polonez. Unul dintre întemeietorii analizei funcționale; studii și contribuții în teoria spațiilor vectoriale și a structurilor algebrice. Vezi definitia »
ČECH [ceh], Svatopluk (1846-1908), scriitor ceh. Poeme romantice, patriotice și sociale („Adamiții”). Mari cicluri epice, încărcate cu reminiscențe politice, religioase („Cîntecele sclavului”). Proză satirică și fantastică (ciclul „Domnul Broucek”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z