Definita cuvantului blücher
BLÜCHER [blühər], Gebhard Leberecht von, prinț de Wahlstatt (1742-1819), feldmareșal prusian. Înfrînt de Napoleon I la Jena (1806), s-a distins în campaniile împotriva acestuia (1813 și 1814) și în bătălia de la Waterloo (1815).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu blücher
CÓNFER loc.lat. Termen prin care se face o trimitere la o operă sau la un fapt, un fenomen etc. care trebuie luate în considerație sau studiate. [Abrev. cf. / < lat. confer – apropie, compară]. Vezi definitia »
CONTRÓLER s. n. 1. comutator care realizează o succesiune determinată de modificări ale conexiunilor unor circuite electrice. 2. (inform.) circuit complex și logica aferentă operării în condiții optime a unui echipament periferic. (< germ. Kontroller, engl. controller) Vezi definitia »
SAPOTIÉR, sapotieri, s. m. Arbore din Antile cu fructe foarte dulci (Archas sapotas). [Pr.: -ti-er] – Din fr. sapotier. Vezi definitia »
FEROBACTÉR s. m. bacterie care eliberează energie prin transformarea sărurilor feroase în săruri ferice. (< fr. ferrobactér) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z