Definita cuvantului bocage
BOCAGE [bocájə], Manuel de BARBOSA [barboza], Du ~ (1765-1805), poet portughez. Sonete, elegii, cîntece, satire de mare popularitate, anunțînd romantismul.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bocage
MÍNGE, mingi, s. f. 1. Obiect sferic (rar ovoidal), de diverse dimensiuni și greutăți, confecționat din cauciuc, piele, celuloid, material plastic etc. (umplut cu aer), care se folosește în diferite jocuri (sportive), în gimnastica medicală etc.; balon (1). 2. Joc cu mingea (1). [Var.: míngie s. f.] – Cf. sl. mêč. Vezi definitia »
ÎNCÍNGE1, încíng, vb. III. 1. Refl. (Despre foc) A arde cu flacără mare, a se aprinde bine. ◊ Tranz. fact. El încinge focul. 2. Refl. și tranz. A (se) înfierbânta, a (se) încălzi tare. ♦ Tranz. Fig. (Despre un sentiment, o pasiune) A cuprinde, a copleși pe cineva; a consuma, a mistui. ♦ Refl. Fig. A se manifesta puternic; a se aprinde, a se înflăcăra. ♦ Refl. și tranz. Fig. (Despre o luptă, o confruntare, o discuție etc.) A (se) înteți. 3. Refl. (Despre fân, cereale, făină etc.) A începe să se altereze prin fermentare; a se strica; a se aprinde. [Perf. s. încinsei, part. încins] – Lat. incendere. Vezi definitia »
a i-o înfige (cuiva) expr. (obs.d. bărbați) a avea contact sexual (cu cineva). Vezi definitia »
CHALLENGE s.n. 1. V. șalanj. 2. Challenge-round = etapă finală (pentru disputarea cupei). [Pron. ce-lengi. / < engl. challenge]. Vezi definitia »
ștorlége s.f. pl. (reg.) patine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z