Definita cuvantului bock
BOCK, Fedor von (1880-1945), feldmareșal german. A luptat în primul război mondial. În perioada interbelică a contribuit la refacerea potențialului militar al armatei. Pe frontul de Est a comandat grupurile de armate „centru ” (1941) și „sud” (1942), iar pe cel de Vest a condus grupul de armate B, participînd la cucerirea Belgiei, Olandei și Franței (1940).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bock
RACK, rackuri, s. n. (Elt.; englezism) Cadru metalic pe care se pot fixa diferite aparate componente ale unui sistem. – Din engl. rack. Vezi definitia »
HUMMOCK s.n. Blocuri de gheață provenind din spargerea banchizelor. [< engl., fr. hummock]. Vezi definitia »
BECK, Jósef (1894-1944), colonel, om politic polonez. Ministru de externe (1932-1939). Inițial, partizan al unor alianțe cu Franța și România, a promovat ulterior o politică de apropiere față de Germania hitleristă. După invadarea Poloniei de către hitleriști s-a refugiat în România, unde a și murit. În 1991, osemintele sale au fost transferate în patrie. Vezi definitia »
BUCK [bac], Pearl (1892-1973), scriitoare americană. Romanele sale evocă aspecte patetice din viața socială a Chinei din primele decenii ale sec. 20 („Vînt de răsărit, vînt de apus”, „Ogarul”, „Casa de lut”). Premiul Nobel (1938). Vezi definitia »
FEED-BACK s.n. (Cib.) Conexiune inversă în sistemele cibernetice, principiu esențial al autoreglării; retroacțiune. [Pron. fid-bec. / < engl. feed-back]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z