Definita cuvantului bod
BOD, com. în jud. Brașov; 3.928 loc. (1991). Fabrică de zahăr. Panificație. Stație de c. f. Aici s-a înregistrat, la 25 ian. 1942, minima absolută de temp. a țării (-38,5ºC).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bod
IOD1 s. n. element chimic solid din grupa halogenilor, negru-violet, foarte volatil și ușor solubil în alcool, antiseptic și dezinfectant extern. (< fr. iode) Vezi definitia »
BELGOROD, oraș în Federația Rusă (C.S.I.), în bazinul Donețk; 300 mii loc. (1989). Expl. de min. de fier în apropiere. Ind. prelucr. metalelor, a mat. de constr. (ciment, cărămizi) și alim. Muzeul dioramă „Bătălia de la Kursk”. Întemeiat în 1596, ca fortăreață. În al doilea război mondial, trupele sovietice conduse de mareșalul Konev, au nimicit un mare număr de unități inamice (3-25 aug. 1943), în apropiere de B., eliberînd Harkovul. Vezi definitia »
FENACÓD s.m. (Pal.) Gen de mamifer, strămoș al erbivorelor imparicopitate. [< lat. phenacodus]. Vezi definitia »
răzvód, răzvóduri, s.n. (înv.) paradă, demonstrație. Vezi definitia »
MIRIAPÓD, miriapode, s. n. (La pl.) Clasă de animale inferioare, cu corpul alcătuit din segmente sau din inele și cu multe perechi de picioare; (și la sg.) animal care face parte din această clasă. [Pr.: -ri-a-] – Din lat. myriapoda, fr. myriapode. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z