Definita cuvantului dobândă
DOBẤNDĂ, dobânzi, s. f. 1. Sumă de bani care se plătește (de obicei în procente) pentru un împrumut bănesc. ◊ Expr. A plăti (cuiva) cu dobândă = a se răzbuna cu prisosință și violență (pe cineva) pentru o pagubă sau o suferință. 2. Câștig, folos, profit. Mai bine cu un om vrednic la pagubă decât cu un mișel la dobândă. ♦ Cantitate dintr-un produs oferită (cumpărătorului) în plus. 3. (Înv.) Pradă de război. – Din dobândi (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dobândă
CAPCÁNĂ, capcane, s. f. (Adesea fig.) Dispozitiv pentru prinderea unor animale; cursă. – Din tc. kapkan. Vezi definitia »
cață, cațe s. f. 1. (pop.) v. capră (2.) 2. personaj feminin din romanele și filmele polițiste, care, sub masca ingenuității, ascunde un caracter infam. Vezi definitia »
smultúră, smultúri, s.f. (înv.) 1. (pop.) lână tunsă de pe oi moarte sau smulsă de pe piele de oaie; lână de proastă calitate. 2. (reg.) smoc de lână prins în spinii pe lângă care au trecut oile. 3. (reg.) mulțime de pene jumulite. 4. (reg.) femeie cu aspect dezordonat, neîngrijit, neglijent, cu părul ciufulit; femeie zdrențuroasă. 5. (reg.) carne de purcel de lapte. Vezi definitia »
DILÉMĂ s. f. raționament silogistic care pune două alternative contradictorii, dintre care trebuie aleasă una, deși amândouă duc la același rezultat. ◊ situație cu două ieșiri, ambele defavorabile; încurcătură; alternativă. (< fr. dilemme, lat., gr. dilemma) Vezi definitia »
VELUTÍNĂ s.f. Țesătură fină de lână sau de bumbac, având înfățișarea plușului. [< fr. valoutine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z