Definita cuvantului bogdania
BOGDANIA (KARA BUGDAN), denumire dată de turci Moldovei.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bogdania
REFUGIÁ vb. I. refl. A fugi, a se pune la adăpost de o urmărire, de un pericol etc. ♦ (Fig.) A se retrage într-un loc ferit de zgomote și puțin frecventat. [Pron. -gi-a, p.i. -iez, 3, 6 -iază, ger. -iind, var. refugii vb. IV. / < fr. réfugier]. Vezi definitia »
REPLIÁ vb. I. tr., refl. a (se) strânge (după ce a fost desfășurat) prin suprapunerea unei părți peste alta. II. refl. 1. (mil.; despre trupe) a se retrage în ordine, sub presiunea inamicului, pe un aliniament mai favorabil apărării. ◊ (despre mașini circulând pe drumurile publice) a se retrage pe o bandă mai puțin circulată sau în spatele altei mașini. 2. (fig.) a se retrage în sine; a medita. (< fr. replier) Vezi definitia »
ROCÁRDIA s. f. plantă erbacee cu flori frumos colorat în alb, galben, roz, roz-purpuriu sau carmin-satinat. (< lat. roccardia) Vezi definitia »
ALEXANDRU din Afrodisia (sfîrșitul sec. 2 – începutul sec. 3), filozof grec. Comentator al scrisorilor aristotelice, a tins către o platonizare a filozofiei Stagiritului. Vezi definitia »
RIÁ s. n. țărm marin format prin pătrunderea apei mării pe văile largi ale râurilor dintr-o regiune muntoasă, cu culmi perpendiculare pe linia țărmurilor. (< sp., fr. ria) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z