Definita cuvantului bohai
BOHAI 1. Golf în NV Mării Galbene, cuprins între Pen. Shandong și Liaodong (China). Lungime: c. 280 km. Ad. max.: 40 m. În el se varsă fl. Huanghe. Maree (3,40 m). Îngheață în perioada nov.-mart. Pescuit. Extragerea sării marine și petrolului. Port. pr.: Tanggu. Denumirea chineză: Bohai-Wan. 2. Str. între Pen. Shandong și Liaodong. Lățimea minimă: 105 km. Ad. max.: 36 m.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bohai
SCAI1, scai, s. m. Nume generic dat mai multor plante erbacee cu frunze ghimpoase și cu fructe globuloase înconjurate de ghimpi îndoiți la vârf, care se agață de haine, de lâna oilor etc.; p. restr. fructul înconjurat de ghimpi al acestor plante. ◊ Expr. (Și adverbial) A se ține scai (de cineva) sau a se ține (de cineva) ca scaiul (de oaie) = a nu lăsa pe cineva în pace, a urmări (pe cineva) pretutindeni. ◊ Compuse: scai-vânăt = plantă erbacee cu frunzele dințate și cu flori violacee dispuse în capitule (Eryngiumplanum); scaiul-dracului = plantă erbacee cu frunzele spinoase și cu flori albastre-verzui (Eryngium campestre); scai-mărunt = turiță. – Din scr. čkalj. Vezi definitia »
SPIRÁI, spiraiuri, s. n. Capac cu geamuri construit în puntea unei nave (uneori înclinat și protejat cu grilaje), care servește la luminat și la aerisit. – Din it. spiraglio. Vezi definitia »
Alai, Sustinatori „A venit cu toata ~” = A venit cu toti de-ai lui Vezi definitia »
JĂRĂGÁI, jărăgaiuri, s. n. (Pop.) 1. Jar1. 2. Senzație de arsură pe gât și pe esofag; jeg (3). [Var.: (reg.) jeregái s. n.] – Et. nec. Vezi definitia »
VITRÁI s. n. v. vitraliu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z