Definita cuvantului boiagi
BOIAGI (BOIADJI), Mihail G. (c. 1780-c. 1845, n. Buda), cărturar aromân. Autor al unei gramatici a dialectului aromân scrisă în română (cu alfabet latin), greacă și germană.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu boiagi
CAPETINGI (CAPEȚIENI), dinastie de regi ai Franței, întemeiată de Hugo Capet; în linie directă au domnit între 987 și 1328, iar în linie colaterală pînă în 1848 (cu întreruperi). Vezi definitia »
pologí, pologésc, vb. IV (pop.) 1. a tăia, a doborî la pământ iarba sau alte plante, cu coasa sau cu secera; a întoarce, a aduna laolaltă mai multe poloage (v.). 2. a face ca iarba sau alte plante să se plece, să se culce la pământ; a încovoia, a culca. 3. (refl.; reg.; despre obiecte) a se strâmba, a-și schimba poziția, înclinându-se. 4. (reg.; despre pomii fructiferi: în forma: pologa) a fi încărcat, a fi plin de fructe. 5. (înv. și reg.; fig.; despre ființe) a nimici, a distruge (culcând la pământ). 6. (reg.; refl.) a cădea bolnav la pat. 7. (înv.; refl.) a se așeza, a se statornici, a se pune. Vezi definitia »
toiegí, toiegésc, vb. IV (reg.) 1. a bate rău. 2. a porni la drum, a călători pe jos, cu toiagul. Vezi definitia »
CÂȘLÉGI s. f. pl. Interval de timp între două posturi ortodoxe, în care creștinii pot mânca de dulce. – Lat. caseum ligat. Vezi definitia »
HĂRĂGÍ, hărăgesc, vb. IV. Tranz. V. arăci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z