Definita cuvantului bolton
BOLTON (BOLTON-LE MOORS) [bəult-ən], oraș în V Marii Britanii (Anglia) în aglomerația Manchester; 146,7 mii loc. (1981). Ind. textilă, constr. de mașini, siderurgică, chimică, a hîrtiei.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bolton
ETALÓN, etaloane, s. n. Mărime, greutate etc. acceptată oficial în știință, în tehnică sau în relațiile economice și care servește ca unitate de bază într-un sistem de măsurare. ◊ Etalon de aur (sau de argint) = unitate-tip a valorilor monetare. Etalon al prețurilor = prețuri impuse de lege printr-un etalon monetar. ♦ Model perfect al unei măsuri-tip, confecționat cu mare precizie și acceptat oficial spre a servi ca bază de comparație. ♦ Fig. Ceea ce poate servi drept model (de urmat). – Din fr. étalon. Vezi definitia »
JALÓN s.n. Țăruș înalt, vopsit în inele roșii și albe, care servește la marcarea unui aliniament de teren. ♦ (Fig.) Ceea ce servește pentru a marca un punct sau o etapă în desfășurarea unei activități. [Pl. -oane. / < fr. jalon]. Vezi definitia »
cațaon, cațaoni s. m. negustor. Vezi definitia »
TOMBERÓN s. n. cutie cu fundul rotunjit, montată pe o osie cu două roți, la transportarea pe distanțe mici a materialelor de construcție, a gunoaielor etc. (după fr. tombereau) Vezi definitia »
CHARRON [șarõ], Pierre (1541-1603), preot și moralist francez. Prieten și discipol al lui Montagne. A propus separarea moralei religioase de morala proprie vieții civile („Despre înțelepciune”, „Cele trei adevăruri”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z