Definita cuvantului dogărie
DOGĂRÍE2, (1) dogării, s. f. 1. Atelier în care se lucrează obiecte din doage. 2. Cantitate de obiecte lucrate din doage. – Doagă + suf. -ărie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dogărie
AMIELÍE s.f. Anomalie constând din absența măduvei spinării, iar în unele cazuri și a ganglionilor rahidieni. [< fr. amyélie, cf. gr. a – fără, myelos – măduvă]. Vezi definitia »
TERMOMETRÍE s. f. Parte a fizicii care se ocupă cu măsurarea temperaturilor. – Din fr. thermométrie, germ. Thermometrie, engl. thermometry. Vezi definitia »
PROSCOMÍDIE, proscomidii, s. f. 1. Parte din slujba liturghiei în care preotul pregătește și sfințește pâinea și vinul pentru împărtășanie. 2. Masă sau firidă în peretele de nord al altarului, unde se săvârșește proscomidia (1). [Acc. și: proscomidíe] – Din sl. proskomidija. Vezi definitia »
ORGANIZÁȚIE s. f. asociație de oameni cu concepții sau preocupări comune, pe baza unui regulament, a unui statut etc., în vederea depunerii unei activități organizate. ♦ ~ internațională (sau interstatală) = asociație cu caracter permanent, creată de state pe baza unui statut. (< germ. Organisation, fr. organisation, rus. organizațiia) Vezi definitia »
NEFOLOGÍE s. f. ramură a meteorologiei care tratează despre nori. (< engl. nephology) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z