Definita cuvantului agrochimie
AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol în scopul sporirii cantitative și calitative a recoltelor. – Din agro- + chimie.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu agrochimie
HEMATODERMÍE s.f. (Med.) Afecțiune a sistemului hematopoietic, însoțită de leziuni cutanate. [Gen. -iei. / < fr. hématodermie, cf. gr. haima – sânge, derma – piele]. Vezi definitia »
URETROGRAFÍE s.f. Radiografie a uretrei cu ajutorul unei substanțe de contrast. [Gen. -iei. / < fr. urétrographie, cf. gr. ourethra – uretră, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
HEMIENCEFALÍE s. f. aplazie cerebrală limitată la o singură emisferă. (< fr. hémiencéphalie) Vezi definitia »
SUBSCRÍPȚIE s.f. Faptul de a subscrie; subscriere. ♦ Sumă de bani cu care se angajează cineva, în baza unei semnături, să contribuie la o operă de interes public sau particular. ♦ Listă de subscripție = document pe care se adună o asemenea sumă. [Gen. -iei. / cf. lat. subscriptio, fr. souscription]. Vezi definitia »
CRONOGRAFÍE s. f. 1. totalitatea operelor în care faptele sunt prezentate cronologic. 2. procedeu de compoziție constând în descrierea unor momente, arătându-se împrejurările în care se consumă, cadrul spațial al unui fragment de timp. (< fr. chronographie, gr. khronographia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z