Definita cuvantului borno
BORNO, stat în NE Nigeriei, în platoul Biu; 116,4 km2; 6,17 mil. loc. (1989). Centru ad-tiv: Maiduguri. Ulei de palmier. Arahide, tutun, manioc, sorg. Creșterea animalelor.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu borno
ECHINO- Element prim de compunere savantă cu sensul de „arici”, „cu ghimpi”. [Var. echin-. / < fr. echin(o)-, cf. gr. echinos]. Vezi definitia »
BRENTANO, Franz (1838-1917), filozof și psiholog german. A introdus conceptul de „intenționalitate” ca atribut generic al proceselor psihice și a propus o „psihologie descriptivă” pentru a depăși dificultățile psihologiei asociaționiste („Psihologia din punct de vedere empiric”). A preconizat introducerea momentului emoțional în etică („Fundamentarea și construcția etică”). Vezi definitia »
clempano s. invar. (intl.) gură. Vezi definitia »
DOMINÓ, dominouri, s. n. 1. Îmbrăcăminte de bal mascat, în formă de mantie lungă cu glugă. ♦ Persoană care poartă la bal o asemenea îmbrăcăminte. 2. Numele unui joc de societate care se joacă cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu un număr de puncte (de la zero la șase) și pe care jucătorii le combină între ele după anumite reguli. [Acc. și: (2) dómino] – Din fr. domino. Vezi definitia »
PARTENO- elem. „fecioară”, „lipsa fecundației, asexuat”. (< fr. parthéno-, cf. gr. parthenos) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z