Definita cuvantului amergecaoile
a merge ca oile expr. (peior.) a merge în grup (dezordonat).

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu amergecaoile
a pune țara la cale expr. 1. a face un plan, a pregăti / a organiza ceva prin consultări comune. 2. a discuta, a sta la taifas / la taclale. Vezi definitia »
numele purtat de persoana, care a fost transmis de la parinti ca mostenire si amintirea despre stramosi. numele poate fi preluat de copii de la mama sau de la tata. de/a lungul mai multor generatii numelele de familie se poat ramifica ajungind la citeva 10. multe popoare port numele de familie de la mai multi stramosi, de obicei se atesta la qarabi Vezi definitia »
1)Primele noțiuni(fig.) 2)Numele tratului de alinață încheiat în anul 1915 între Argentina, Brauilșia și Chile, pentru a contracra influența S.U.A. în America Latină 3)Unul din marile posturi de televiziune din S.U.A. Sursa Îndreptar rebusist de Dr.N.Andrei 1980 Vezi definitia »
ÚMPLE, úmplu, vb. III. 1. Tranz. A face ca un recipient, o cavitate etc. să fie pline; a băga înăuntru (până sus); p. ext. a face să conțină o cantitate oarecare din ceva. ◊ Expr. A-și umple burta (sau pântecele) = a mânca mult. A-și umple buzunarele = a câștiga bani mulți. (Refl. pas.) S-a umplut paharul = s-au adunat prea multe necazuri; nu se mai poate suporta situația de acum. 2. Tranz. Fig. A copleși pe cineva, a face să se simtă apăsat (de un sentiment, de o senzație). ◊ Refl. I se umple inima de bucurie. 3. Tranz. A introduce într-un înveliș de aluat, de carne, de legume etc. un preparat culinar, pentru a pregăti anumite mâncăruri. ♦ (Rar) A îmbiba un preparat culinar cu un lichid (dulce, aromat). 4. Tranz. A răspândi un miros într-un anumit spațiu. ♦ A răspândi sunete, zgomote. ◊ Expr. A umple satul (ori lumea, urechile lumii) = a face să știe, să afle toată lumea. 5. Tranz. A ocupa, a acoperi o suprafață, o întindere, o încăpere etc. ◊ Refl. S-a umplut grădina de flori. 6. Tranz. și refl. A (se) acoperi cu o substanță dăunătoare, murdară etc.; fig. a (se) contamina, a (se) molipsi. [Var.: (Înv. și pop.) umpleá vb. II, împle vb. III] – Lat. implere. Vezi definitia »
vále s. f., art. válea, g.-d. art. văíi; pl. văi Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z