Definita cuvantului botez
BOTEZ, Emil (1914-1978, n. București), inginer mecanic român. Prof. univ. la București. Cercetări în domeniul construcțiilor de mașini. A studiat cinematica mașinilor-unelte, tehnologia programării numerice a acestora, angrenajele.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu botez
GENEVÉZ, -Ă, genevézi, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care face parte din populația de bază a orașului sau a cantonului Geneva din Elveția sau este originară de acolo. (Geneva (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. genevois) Vezi definitia »
MALAIÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Malaiezia. ◊ (s. f.) limbă vorbită în peninsula malaieză și pe coastele insulelor Indoneziei. (< fr. malais) Vezi definitia »
NEPALÉZ, -Ă, nepalezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Nepalului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține nepalezilor (1) sau Nepalului, privitor la nepalezi sau la Nepal. – Din fr. népalais. Vezi definitia »
PAKISTANÉZ, -Ă, pakistanezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Pakistanului sau este originară de acolo. 2. adj. Care aparține Pakistanului sau pakistanezilor (1), privitor la Pakistan sau la pakistanezi, originar din Pakistan. – Pakistan (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
meléz s. n. – Țesătură de mătase amestecată cu bumbac. Tc. melez, din arab. meles „amestec” (Șeineanu, II, 256), cf. sb. melez. Sec. XIX, înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z