Definita cuvantului botez
BOTEZ, Ion Gheorghe (1892-1953, n. Chișcăreni, jud. Iași), morfolog român. Prof. univ. la Iași. Cercetări privind anatomia comparată a primatelor și omului. Promotor al antropologiei în România.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu botez
malaéz (referitor la Malaysia) adj. m., s. m., pl. malaézi; adj. f., s. f. malaéză, pl. malaéze Vezi definitia »
MALTÉZ, -Ă, maltezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Maltei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Maltei sau maltezilor (1), privitor la Malta sau la maltezi, originar din Malta. – Din it. maltese. Vezi definitia »
BURGHÉZ, -Ă, burghezi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Creat de burghezie, referitor la burghezie, propriu acesteia, purtând caracterul ei; care face parte din burghezie. 2. S. m. și f. Persoană care aparține burgheziei; ◊ Mic-burghez: a) persoană care face parte din mica burghezie; b) fig. persoană cu vederi înguste; filistin. 3. (În orânduirea feudală) Orășean, târgoveț. [Pl. și: burgheji] – Din it. borghese. Vezi definitia »
pupuréz, pupuréze, s.n. și adv. (reg.) 1. (s.n.) pâine mică. 2. (adv.; în expr.) a sta pupurez = a sta chircit, cu spatele curbat, a sta pe vine. Vezi definitia »
străinez, străinezi s. m. (peior.) străin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z