Definita cuvantului pomet
pomét (livadă) s. n., pl. pometuri (pomete)

Sursa: DMLR
Cuvinte ce rimeaza cu pomet
Internet Protocol (sau TCP /IP), este o tehnologie de comunicatii pe retele care asigura furnizarea de catre operatori a serviciilor de comunicatii internet (cu i mic). Tehnologia realizeaza asa-numita comutatie de pachete, prin care informatia ce trebuie transmisa intre 2 utilizatori conectati la retea, este segmentata la nivelul expeditorului in pachete de dimensiune fixa, urmand ca fiecare pachet sa fie transportat independent, pentru ca la nivelul destinatarului informatia sa fie re-asamblata in forma originala. Daca in telecomunicatiile clasice (de voce si fax) pentru a pune la dispozitie un serviciu de telecomunicatii intre 2 locatii, un operator traditional comunta un circuit â??fixâ?? intre cele 2 puncte, il pune la dispozitia clientului (cel care initiaza comunicarea) si il taxeaza functie de lungimea circuitului pus la dispozitie (local, interurban, international) si de volumul sau durata utilizarii serviciului, la comunicatiile internet operatorii furnizeaza servicii al caror cost de utilizare este dependent doar de volumul traficul generat si complet independent de distanta dintre cele 2 puncte intre care a fost stabilita comunicatia. Vezi definitia »
secrét s.n. (înv.) substanță organică produsă și eliminată de celulele glandulare; scurgere, scursoare, scursură, secreție. Vezi definitia »
CHELEMÉT, chelemeturi, s. n. (Înv., în expr.) A face chelemet cu cineva = a lega prietenie, a intra în relații cu cineva. – Tc- kelimat. Vezi definitia »
JET1, jeturi, s. n. Curent de lichid sau de gaz care țâșnește cu presiune printr-un orificiu. – Din fr., eng. jet. Vezi definitia »
STILÉT s. n. 1. pumnal cu lama triunghiulară, foarte subțire și cu vârf ascuțit. 2. mic tub de metal fin și flexibil, cu care se sondează o plagă sau se introduce un fitil într-o fistulă. 3. organ fin și ascuțit, la unele insecte. (< fr. stylet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z