Definita cuvantului al
AL, A, ai, ale, art. 1. (Articol posesiv sau genitival, înaintea pronumelui posesiv sau a substantivului în genitiv posesiv, când cuvântul care precedă nu are articol enclitic) Nevasta acestui sărac era muncitoare... iar a celui bogat era pestriță la mațe (CREANGĂ). 2. (Înaintea numeralelor ordinale, începând cu „al doilea”) Clasa a zecea.Lat. illum, illam.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu al
DREPT CONSTITUȚIONAL s.n. 1. Ramură a dreptului formată din ansamblul regulilor și principiilor fundamentale referitoare la orânduirea social-economică și de stat; sistemul, alcatuirea și competențele organelor statului, precum și cele mai importante drepturi și îndatoriri ale cetățenilor. Așa cum însăși denumirea o arată, normele dreptului constituțional își au izvorul în constituție, care este legea fundamentală a statului. 2. Ramură a știintelor juridice care studiază normele și institutiile dreptului constituțional. Vezi definitia »
OXICEFÁL, -Ă, oxicefali, -e, adj., s. m. și f. (Organism) care prezintă oxicefalie. – Din fr. oxycéphale. Vezi definitia »
CIRCUMSTANȚIÁL, -Ă adj. care depinde de o circumstanță. ♦ complement ~ (și s. n.) = complement care arată împrejurarea în care se desfășoară acțiunea verbului; propoziție ~ă (și s. f.) = propoziție subordonată cu funcție de complement circumstanțial al unui verb din regentă. (< fr. circonstanciel) Vezi definitia »
BOTRIOCEFÁL, botriocefali, s. m. Vierme intestinal având o lungime de câțiva metri, care trăiește ca parazit în intestinul gros al omului. [Pr.: -tri-o-] – Fr. bothriocéphale (<gr.). Vezi definitia »
SACERDOTÁL, -Ă adj. (Liv.) De preot, preoțesc. [Cf. fr. sacerdotal, lat. sacerdotalis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z