Definita cuvantului alăturare
ALĂTURÁRE, alăturări, s. f. Acțiunea de a (se) alătura.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu alăturare
AUTOLINIȘTÍRE s. f. Acțiunea de a se liniști pe sine însuși, în urma unor succese (reale sau aparente), ducând adesea la o condamnabilă atitudine de pasivitate, la o primejdioasă lipsă de vigilență. – Din auto1- + liniștire. Vezi definitia »
ÎNDEMNÁRE, îndemnări, s. f. (Rar) Acțiunea de a (se) îndemna; îndemn. – V. îndemna. Vezi definitia »
PERONOSPÓRE s. f. pl. familie de ciuperci inferioare din clasa sifonomicetelor, parazite pe plante. (< lat. peronosporae) Vezi definitia »
PĂRTINÍRE, părtiniri, s. f. 1. Faptul de a părtini; favorizare, protejare. ◊ Loc. adv. Fără părtinire = în mod imparțial, obiectiv. 2. (Înv.) Participare (în folosul cuiva sau a ceva); contribuție. – V. părtini. Vezi definitia »
CUMPĂRÁRE s. f. Acțiunea de a cumpăra și rezultatul ei. ◊ (Ec. pol.) Putere de cumpărare = capacitate de plată a unității bănești sau a populației; cantitate de mărfuri și de servicii care poate fi obținută în schimbul unei unități bănești (putere de cumpărare a banilor) sau care poate fi plătită de populație (putere de cumpărare a populației). Vânzare-cumpărare = strămutarea proprietății unui lucru de la vânzător la cumpărător, în schimbul unui preț. – V. cumpăra. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z