Definita cuvantului albini
ALBINÍ, albinesc, vb. IV. Tranz. A da la iveală. – Din alb2.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu albini
ZGRÉBENI s. m. pl. (Reg.) Resturi de cânepă sau de lână rămase după pieptănat sau dărăcit; câlți. – Bg., sb. grebenec. Vezi definitia »
Neutrini sunt produși pe Pământ prin elemente radioactive, reactoare nucleare și experiențe în acceleratori de particule. Pe Pământ, suntem supuși permanent unei avalanșe de mici particule, care ajung din cosmos pe Pământ. Prin coliziunea particulelor acestei radiații cosmice (protoni și particule alfa) cu nucleele de oxigen și azot din atmosferă, se produc în mod curent neutrini. În Soare, ei apar prin procesul de fuziune nucleară și în mare număr, în exploziile supernovelor. Ei ne pot transmite informații despre aceste evenimente. Aproximativ 300 neutrini/m cub există încă din timpul Big Bang – ului și se numesc neutrini primordiali. (din Misterele Terrei) Vezi definitia »
părcăní, părcănésc, vb. IV (reg.) 1. (înv.; despre un loc, un teritoriu, un obiectiv militar) a întări cu un parcan (fortificație). 2. a construi, a face. 3. (înv.) a înrăma, a încadra. Vezi definitia »
odârní, odârnésc, vb. IV (reg.) 1. a înțărca. 2. a fi sleit de foame și de oboseală. Vezi definitia »
zduhní, zduhnésc, vb. IV (reg.) a muri, a dispare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z