Definita cuvantului boucher
BOUCHER [bușé], François [1703-1770], pictor și desenator francez. Reprezentant al rococoului. Tablouri mitologice și pastorale, scene galante și de vînătoare („Cuibul”). Cartoane pentru tapiserii. Ilustrația la comediile lui Molière.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu boucher
ȘÚIER, șuiere, s. n. 1. Zgomot caracteristic, ascuțit și puternic, pe care îl fac vântul, furtuna, vijelia; șuierătură. 2. Zgomot ascuțit produs de anumite corpuri care se deplasează, se mișcă, se învârtesc sau spintecă aerul cu iuțeală; șuierătură. 3. Sunet ascuțit, strident și prelung produs cu ajutorul unui instrument special (signal, sirenă etc.) sau prin suflarea cu putere a aerului printre buze ori printre degete; șuierătură. 4. Sunet sau țipăt (ascuțit) scos de unele animale și păsări; șuierătură. [:Pr.: șu-ier] – Din șuiera (derivat regresiv). Vezi definitia »
WALK-ÓVER s.n. (Sport) 1. Cursă în care nu participă decât un singur cal. 2. Calificare a unui sportiv, rămas singur în competiție prin neprezentarea sau eliminarea concurenților. [Pr. uok-ắuvăr; Abr. w.o.] (din engl., fr. walk-over) Vezi definitia »
pía máter s. f., g.-d. art. píei máter Vezi definitia »
CERIFÉR1, -Ă adj. Care produce ceară. [< fr. cérifère, cf. lat. cera – ceară, ferre – a purta]. Vezi definitia »
POMPIÉR, pompieri, s. m. 1. Persoană care face parte dintr-un corp (militar sau civil) special instruit și dotat pentru a stinge incendiile. 2. (Înv.) Persoană care se ocupa cu stropitul străzilor, al caldarâmului etc. 3. Adj. invar. (Rar; despre stil) Pompieristic. [Pr.: -pi-er] – Din fr. pompier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z