Definita cuvantului bourbaki
BOURBAKI (Nicolas), pseud. colectiv luat în 1934 de un grup de matematicieni francezi printre care: H. Cartan, C. Chevalley, J. Delsarte, J. Dieudonné și A. Weil. Au publicat, începînd cu 1939, „Eléments de mathématiques”, lucrare de referință pentru multe domenii ale matematicii moderne: teoria mulțimilor, algebră, topologie generală, funcții de variabilă reală, spații vectoriale topologice etc.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bourbaki
ARHANGHELSKI, Andrei Dimitrievici (1879-1940), geolog rus. Prof. univ. la Moscova. Lucrări privind teoria formării petrolului în regiunea Caucazului, bauxitelor, legile de formare a zăcămintelor sedimentare de minerale utile, utilizarea metodelor geofizice în studiile geotectonice, raporturile dintre geosinclinale și platforme. Vezi definitia »
SUISÉKI s. f. artă a aranjării pietrelor decorative, în Japonia, alături de ikebana. (< cuv. jap.) Vezi definitia »
KAKÍ adj. invar. De culoare galbenă-cafenie cu nuanțe verzui. [Var.: kakiu, -ie adj.] – Din fr. kaki. Vezi definitia »
ANDRZEJEWSKI [andjeiefski], Jerzy (1909-1983), prozator polonez. Evocă cruzimile ocupației naziste („Noaptea”) sau dezbate probleme sociale și morale ale Poloniei în primii ani de după război („Cenușă și diamant”). Vezi definitia »
ALEKSANDRU NEVSKI, cneaz al Novgorodului (1236-1251) și mare cneaz al Vladimirului (1252-1263). A învins pe suedezi în bătălia de la Neva (1240) și pe cavalerii germani în bătălia de la lacul Ciud (1242); a consolidat autoritatea centrală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z