Definita cuvantului boutrosghali
BOUTROS GHALI, Boutros (n. 1922), jurist și om politic egiptean. Ministru de Externe (1977-1991). A reprezentat Egiptul la negocierile de pace cu Israelul de la Camp David (1978). Secretar general al O.N.U. (din 1992).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu boutrosghali
ȘTERPELÍ, șterpelesc, vb. IV. Tranz. (Fam.) 1. A sustrage ceva (cu abilitate); a fura. 2. (În expr.) A o șterpeli = a pleca repede (și pe furiș). 3. (Rar) A atinge ceva ușor și în treacăt. – Et. nec. Vezi definitia »
aboli, abolesc v. t. a lovi mortal; a ucide Vezi definitia »
BÉNGALI (‹ Bengal) subst. invar. Limbă indo-europeană din ramura indo-iraniană, vorbită de c. 184 mil. oameni. Limbă oficială în Bangladesh și una dintre cele 14 limbi oficiale regionale în India. Literatură bogată, de mare valoare artistică (ex. Tagore). Vezi definitia »
HALLÁLI s. n. 1. strigăt care anunță prinderea iminentă a vânatului urmărit. 2. manifestare a bucuriei când adversarul este pe punctul de a muri. (< fr. hallali) Vezi definitia »
PÂRJOLÍ, pârjolesc, vb. IV. 1. Tranz. A da foc sau a pune foc cu scopul de a distruge. 2. Tranz. (Adesea fig.) A arde, a mistui în flăcări o ființă. 3. Intranz. (Despre soare) A încălzi peste măsură; a arde, a dogorî. 4. Tranz. (Despre soare) A ofili, a veșteji, a usca din cauza arșiței prea mari. – Din magh. pörzsölui. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z