Definita cuvantului aldin
ALDÍN, -Ă, aldine, adj. n. și f. (În expr.) Caracter aldin sau literă aldină (și substantivat, f.) = literă tipografică cu conturul mai plin decât al literelor obișnuite; literă grasă. – It. aldino.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu aldin
COLÍN, colini, s. m. (Reg.) Cracă sau ramificație a tulpinii unui copac, crescută din rădăcina. – Et. nec. Vezi definitia »
PIN3, pini, s. m. (Electron.) Terminal al unui circuit integrat. – Din engl. pin. Vezi definitia »
IZABELÍN, -Ă adj. stil ~ = variantă a stilului gotic în arhitectura spaniolă, caracterizată printr-o mare fantezie și o abundență a soluțiilor în ce privește ornamentația, o tranziție între arta ogivală și Renaștere. (< sp. isabelino) Vezi definitia »
VIN BAȘTANII... PRIMUL SENS DIN LIMBA VORBITA VINE DE LA LEGENDARUL BAȘTAN COMANDANTUL REGIMENTULUI 60 PARASUTISTI. PARASUTISTII AVEAU SI MISIUNI REALE DE VERIFICARE A SISTEMULUI DE PAZA SI APARARE A CAZARMILOR, SOSIND PRIN SURPRINDERE,PRIN PARASUTARE, DUPA INFILTRARE SE LASA CU ASPRE PEDEPSE -- ACTUALII ASA-ZISI ISTORICI NU VOR SA SCOATA LA LUMINA ASTFEL DE ACTIUNI PENTRU CA SENSUL CUVANTULUI S-A DEPRECIAT --- DIN VULTURII CERULUI S-A TRANSFORMAT IN !??? – OAMENI INFLUENTI, DE AFACERI, BAROSANI, BOȘI... ASTFEL PARASUTISTII DE LA BUZAU SI-AU CASTIGAT PORECLA DE BASTANI. MAI INTREBATI '' VETERANI'' DE PRIN ANII 50-60 STIMATI ISTOVICI (TREBUBUIA ISTORICI) AM SARIT DE CATEVA ORI DUPA BAȘTAN IN ACELASI ECHIPAJ... DOAR CA LA EL LA LOCUL ATERIZARII VENEAU 2-3 IMS-URI SA-L RECUPEREZE... ERA PE CAMP O CURSA NEBUNA CARE ȘOFER AJUNGE PRIMUL... DRAGI ISTOVICI... ASADAR VVA AJUTAT SI VA SALUTA UN REAL BAȘTAN (425 JUMPS/BG7) STOPS Vezi definitia »
ANDÍN, -Ă, andíni, -e, 1. Adj. ~ 2. S.m. și f. Persoană care locuiește în munții Anzi sau este originară din munții Anzi. (din fr. andin) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z