Definita cuvantului alega
ALEGÁ2, aleghez, vb. I. Tranz. (Jur.) A invoca ceva în sprijinul unei idei sau ca justificare a unei acțiuni. – Fr. alléguer (lat. lit. allegare).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu alega
a băga (pe cineva) sub masă expr. 1. a îmbăta (pe cineva). 2. a ieși victorios dintr-o dispută; a învinge (pe cineva) într-o dispută. Vezi definitia »
MILÓNGA s. n. dans popular de origine argentiniană, înrudit cu tangoul, dar mai temperamental, mai dinamic; melodia corespunzătoare. (< sp. milonga) Vezi definitia »
STRÍGA s. f. 1. vampir imaginat ca o femeie care chinuiește copiii, ia mana de la vaci etc. 2. pasăre răpitoare de noapte, galben-roșcată și cu pete brune, care se hrănește cu șoareci. 3. fluture cap-de-mort. (< fr. strige, lat. striga) Vezi definitia »
OBLIGÁ, oblíg, vb. I. 1. Tranz. A constrânge, a sili (pe cineva la ceva); a impune. 2. Tranz. și refl. A (se) îndatora. 3. Refl. A se angaja, a-și lua o sarcină, o răspundere. – Din lat. obligare, fr. obliger. Vezi definitia »
AZUGA, oraș în jud. Prahova; la poalele M-ților Bucegi, pe valea Prahovei; 6.478 loc. (1991). Ind. mat. de constr. (produse refractare, cherestea, var); fabrici de sticlă, de porțelanuri și faianță, de bere și șampanie, de mezeluri și brînzeturi; țesătorie de lînă. Păstrăvărie. Stațiune climaterică și centru turistic. Întemeiat în 1830. Pînă în 1881 s-a numit întreprahove. Declarat oraș în 1948. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z