Definita cuvantului brancovič
BRANCOVIČ [bráncovitʃ], familie nobiliară de origine sîrbă. Mai importanți: 1. Gheorghe B. (1384-1456), despot al Serbiei din 1427. 2. Sava B. (?-1683), mitropolit la românilor din Transilvania (1656-1683). În 1660 a fost la Moscova, de unde a primit ajutoare bănești; s-a împotrvit tendințelor de calvinizare ale principelui Mihail Apafi, motiv pentru care a fost destituit (1683). 3. Gheorghe B. (1645-1711), cronicar transilvănean, agent diplomatic al Transilvaniei și al Țării Românești la Constantinopol. Fratele lui B. (2). Captiv în închisorile Habsburgilor (1689-1711). A scris „De începerea vechiului neam slovenesc” și „Letopisețul slovenilor Iliricului și Misiei...” (inițial în lb. română), tratînd istoria românilor și a slavilor din sud.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu brancovič
TEUTÓNIC, -Ă, teutonici, -ce, adj. Teuton (2). [Pr.: te-u-] – Din fr. teutonique. Vezi definitia »
CATEHÉTIC, -Ă adj. Metodă catehetică = formă a metodei conversației constând din întrebări pentru ca elevii să reproducă cunoștințele însușite înainte. [Var. catihetic, -ă adj. / < fr. catéchétique, gr. katechetikos]. Vezi definitia »
ENARMÓNIC, -Ă, enarmonici, -ce, adj. (Despre sunete) De aceeași înălțime, dar cu denumiri, notații diferite. – Din fr. enharmonique. Vezi definitia »
CARIOCHINÉTIC, -Ă adj. referitor la cariochineză. (< fr. caryocinétique) Vezi definitia »
SINGURÁTEC, -Ă adj. v. singuratic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z