Definita cuvantului alidadă
ALIDÁDĂ, alidade, s. f. Dispozitiv cu care sunt prevăzute diferite aparate speciale și care servește la formarea și la măsurarea unghiurilor. – Fr. alidade (lat. lit. alidada).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu alidadă
XILOGRAVÚRĂ, xilogravuri, s. f. 1. Totalitatea procedeelor necesare producerii formei de tipar pentru xilografie; formă de tipar obținută printr-un astfel de procedeu. 2. Procedeu de gravură care constă din săparea unui desen pe o placă de lemn și imprimarea lui pe hârtie. 3. Arta de a grava în lemn. ◊ Clișeu gravat în lemn; stampă executată cu un astfel de clișeu. – Din fr. xylogravure. Vezi definitia »
HEMOGRÁMĂ s.f. Analiză prin care se stabilește compoziția sângelui. [< fr. hémogramme, cf. gr. haima – sânge, gramma – scriere]. Vezi definitia »
Apă curgătoare, permanentă, formată prin unirea mai multor pîrîiașe, care se varsă într-un fluviu, lac. Vezi definitia »
VELUTÍNĂ s. f. țesătură fină de lână sau de bumbac, având înfățișarea plușului. (< fr. veloutine) Vezi definitia »
CISOÍDĂ, cisoide, s. f. (Geom.) Curbă plană cu un punct de întoarcere, a cărei ecuație este de gradul trei. [Pr.: -so-i-] – Din fr. cissoïde. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z